FK Fauske Sprint

fk fauske sprintFK Fauske Sprint er en fotballklubb fra Fauske kommune i Norland. Klubben ble stiftet i april 1937 og har nesten 500 medlemmer. Laget har blå drakter og spiller for øyeblikket i 3. divisjon. Dette betyr at klubben er tilgjengelig for oddsspill hos flere norske oddstilbydere. Hjemmebanen til laget er Fauske stadion med kunstgress og i overkant av 700 tribuneplasser. Trener i FK Fauske Sprint er Bjørn Are Melvik mens klubbens sportslige leder er Ståle Pettersen. Blant kjente spillere kan nevnes Per Magnus Steiring og Daniel Stensland.

FK Fauske Sprint og Fauske Stadion

Fauske stadion ligger i Fauske sentrum og består av en grusbane, en kunstgressbane og en tribune. Tribunen er dekorert i klubbens blåfarge og har totalt 720 sitteplasser. I tillegg finnes det et klubbhus i tilknytning til stadion med garderober, kontorer, møterom og kafe. Frem til 1973 ble klubbens hjemmekamper spilt på grusbanen, helt til det ble anlagt en ny gressbane. I 1994 startet arbeidet med å legge om fra naturgress til kunstgress. Den nye banen med flomlys ble innviet i 2000. Dersom du ikke ønsker eller ikke har mulighet til å se FK Fauske Sprint spille, kan du spille på FK Fauske Sprint! Både hos Norsk Tipping og flere andre spilleverandører finner du oddsspill med dette laget.

FK Fauske Sprint ble stiftet i Fauske den 25. april 1937. I 1972 spilte laget om opprykk, men tapte 2 – 1 mot Grand som tok plassen. Ti år etter ble A-laget seriemestere i nivå 4 og rykket etter 2 kvalikkamper for første gang i klubbens historie opp til 3. divisjon. I 1985 nådde klubben 3. runde i NM, noe som er klubbrekord, og tapte 4 – 0 mot selveste Rosenborg på Lerkendal Stadion. I juli 1989 spilte laget mot den engelske Premier League-klubben West Ham på Fauske Stadion. Denne vennskapskampen vant gjestene 7 – 0. I 2000 ble FK Fauske Sprint Nord-Norgesmester for oldboys, men tapte NM-finalen for oldboys mot RBK. I 2006 vant klubben avdelingen sin men tapte kvalifikasjonskampene om opprykk til 2. divisjon.